skip to Main Content
header1

Wilsbeschikking

Een wilsbeschikking maakt het nabestaanden makkelijker. In een wilsbeschikking legt u uw wensen vast als het gaat om uw uitvaart. Denk daarbij aan de keuze tussen begraven of cremeren, muziekkeuze en wel of geen bloemen. Maar ook over de rouwkaart, het vervoer en zelfs de drankjes tijdens een afscheid moeten beslissingen worden genomen.

Een aantal belangrijke keuzes legt u zo van te voren vast. Als die zaken op papier staan, is er meer duidelijkheid bij de nabestaanden. Ook zorgt een wilsbeschikking er voor dat uw uitvaart persoonlijker wordt. Natuurlijk is het goed als er voor de nabestaanden ook ruimte overblijft om een persoonlijke noot toe te voegen aan de uitvaart.

Leidraad
Het is belangrijk uw familie of vrienden te laten weten dat u een wilsbeschikking heeft en waar u deze bewaart. Het is raadzaam deze bij alle andere belangrijke papieren, zoals verzekeringspapieren, te bewaren. De wilsbeschikking is géén rechtsgeldig document, maar dient alleen als leidraad voor het regelen en uitvoeren van uw uitvaart.

smaller_0002_granny-1280445_1920
smaller_0001_person-2607255_1920
smaller_0000_forest-2942477_1920